LZC Menubar
Img 1 Img 2 Img 3 Img 4 Img 5

Info

InfoInitiatievlucht

Het Limburgs Zweefvliegcentrum Zutendaal

Sinds maart 2009 zijn er boven Zutendaal vreemde vogels te zien. Begrijpelijk?...in een natuurgebied als de Hoge Kempen? Zeker weten, al zijn deze vogels van een andere origine als de ons bekende haviken en buizerds.

Heel wat inwoners van het mooie Zutendaal keken dan ook verwonderd naar de grote vliegers die in de richting van het oude NAVO-vliegveld vlogen om daar te landen. Wat de meeste mensen echter niet zagen was dat deze toestellen, zweefvliegtuigen dus, reeds opgestegen waren van op hetzelfde vliegveld, aan het zicht onttrokken door een prachtig bos.

LZC is een groep enthousiaste zweefvliegers die enkele jaren geleden een aanvraag deed om het zweefvliegen te mogen beoefenen op het voormalige NAVO- vliegveld van Zutendaal. De goedkeuring ervan was er vrij snel zodat alle nodige dossiers konden worden opgesteld en afgehandeld. Nu is alles in kannen en kruiken en is de zweefvliegclub onder de naam ‘Limburgs Zweefvliegcentrum Zutendaal’ definitief van start gegaan. Het Limburgs Zweefvliegcentrum stelt zich tot doel het zweefvliegen toegankelijk maken voor iedereen, jong en oud, en kan dit doen tegen democratische prijzen. Het gebruik van een lier om zweefvliegtuigen de lucht in te brengen is daarbij een grote democratische troef.

Wil je onze activiteiten zelf eens van nabij meemaken of wil je meer informatie over ons doen en laten, neem dan contact op via ons e-mail adres : info@lzc.be of via het secretariaat: Stalkerweg 14 3690 Zutendaal

Lid worden

Wanneer je lid wil worden van een zweefvliegclub moet je weten dat zweefvliegen een teamsport is want zonder een team van enthousiaste zweefvliegers geraak je niet in de lucht! Wens je lid te worden? Stuur dan een ingevuld registratieformulier naar het secretariaat van LZC Zutendaal. We nemen dan contact met je op en helpen je op weg zodat je aan je zweefvliegavontuur kan beginnen.

Download onze Onthaalbrochure

Tarieven 2020

A) Eenmalige bijdrage. In één keer te betalen € 275,-
B) Eenmalige bijdrage. In twee termijnen te betalen 2x € 150,-
C) Eenmalige bijdrage voor jongeren < 25 jaar (5 termijnen) 5x € 60,-
D) Jaarlijks lidgeld LZC Zutendaal & Liga Vlaamse Zweefvliegclubs € 400,- / 380,- (65+)
E) Lierstart leden € 8,-
F) Minutenprijs Ka8, Ka7, Astir CS, Astir Jeans

Minutenprijs Twin

€ 0,125

€ 0,25

G) Introductielidmaatschap met 1 introductievlucht € 25,-
H) LZC Jongerenpakket Start to glide voor jongeren < 25 jaar (éénmalig te nemen in je LZC carrière) € 575,-

Disclaimer Link
LZC Header